LiteratureXchange 2018

LiteratureXchange er en ny international litteraturfestival i Aarhus, der fandt sted første gang over 10 dage den 14.-24. juni 2018. Festivalen er arrangereret af Aarhus Litteraturcenter, Aarhus Kommunes Biblioteker og Folkeuniversitetet i Aarhus.

Programmet bestod af over 150 arrangementer med alt fra litteratur i byrummet til tematiske litteraturmiddage foruden traditionelle oplæsninger og debatter. LiteratureXchange præsenterede udenlandske forfatternavne som Herta Müller, Sergij Zjadan, Tomas Espedal og Neel Mukherjee, samt og danske forfattere som Helle Helle, Tom Buk-Swienty og Sara Omar. 2018 bød på samtaler mellem forskere og forfattere om internationale problemstillinger og forskellige utraditionelle aktiviteter, der fik hele byen til at summe af litteratur.

Festivalen aktiverede hele Aarhus ved at udfolde sig i byrummet, på byens store scener, på caféer og på kulturinstitutioner som ARoS, Hovedbiblioteket Dokk1, Godsbanen og i flere af midtbyens kirker. 


Du kan se billeder fra en række af arrangementerne her.

Du kan desuden gense programmet i PDF-format her.

Se info om de deltagende forfattere her.


LiteratureXchange vender tilbage i 2019.

Seneste nyheder

Undervisningen på Folkeuniversitetet er aflyst til og med 7/2 pga. coronasituationen. Se forelæsninger online, efter påske og i efteråret.