Vigdis Hjorth (NO)

Vigdis Hjorth (Norge)
Vigdis Hjorth (f. 1959) er en norsk forfatter og cand.mag. i idéhistorie, statskundskab og litteraturvidenskab. Hun debuterede med børnebogen Pelle-Ragnar i den gule gården i 1983 og har siden oparbejdet et stort bagkatalog, der består af både romaner, børnebøger, essays og noveller. Hjorth er en af Norges mest anerkendte forfattere og har vundet flere priser for sit forfatterskab. Senest blev hendes nyeste roman Arv og miljø (2016) indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris 2017 og er solgt i over 100.000 eksemplarer.

Arv og miljø står som Hjorts litterære gennembrud i Danmark. Her behandler hun et tabubelagt samfundsproblem: seksuelle overgreb mod børn og de skader, det kan medføre hele livet igennem. Bogen blev lanceret som fiktion, men er alligevel blevet læst af mange som en selvbiografisk beretning om en incestuøs familiehemmelighed. Dette igangsatte en af Norges største litteraturdebatter om, hvor tæt litteraturen har lov til at gå på virkeligheden.

Vigdis Hjort præsenteres af NorthLit, en selvstændig del af LiteratureXchange.

Få mere information om program, tilmelding og andet på NorthLits hjemmeside.

Foto: Maja Hattvang

Vigdis Hjorth (Norway)
Vigdis Hjorth (born 1959) is a diverse Norwegian writer having published novels, children's books, essays and short stories. Her latest novel Inheritance and environment (Arv og miljø) was nominated for the Nordic Council Literature Prize 2017. The book examines the otherwise taboo subject of sexual assault of children and the consequences of this later in life.

Vigdis Hjorth is presented by NorthLit.