Hanne Højgaard Viemose (DK)

Hanne Højgaard Viemose bruger en autofiktiv og fragmentarisk stil til at skrive sine vilde og rå historier om, hvordan man finder sig selv i et rastløst og retningsløst liv.

Hanne Højgaard Viemose skåner ikke sig selv i sit liv eller sine bøger, hvilket gør, at man som læser kan betragte hende som en aldeles modig kvinde. Ind imellem kan man foranlediges til at tænke, at hun eksploderer, hvis hun bliver ved med at køre videre i samme spor. Hun debuterede med Hannah i 2011. Ligesom Hanne Højgaard Viemose selv i sin tid rejste down under, handler ’Hannah’ om en backpackers bekendelser fra Australiens outback og en ung piges søgen efter frihed og identitet. Hanne Højgaard Viemose modtog Munch Christensens debutantpris for romanen.

Den selvstændige fortsættelse Mado (2015) handler om moderskab, parforhold, angst og overlevelse. I et fragmenteret sprog med mange indskud og associationer skriver hun med hud og hår og en vildskab og råhed, der spejler det retningsløse i hovedpersonens liv.

Hanne Højgaard Viemoses nyeste roman har den herligt mundrette titel HHV, FRSHWN – Dødsknaldet i Amazonas (2019). Her ville forfatteren egentlig skrive en bog om Anita, der som antropologistuderende rejste til Amazonas og overhovedet ikke frelste indianerne og måske blev voldtaget. Men forfatterjegets oplevelser blander sig hele tiden, Anita bliver til Hanne, og sådan udvikler historien sig.

Hanne Højgaard Viemose er født i Frederikshavn i 1977 og uddannet fra Forfatterskolen i 2011. 

Portrættet er udarbejdet af Litteratursiden.dk i samarbejde med LiteratureXchange. Læs mere om forfatteren og hendes bøger på Litteratursiden.

 

Undervisningen på Folkeuniversitetet er aflyst til og med 7/2 pga. coronasituationen. Se forelæsninger online, efter påske og i efteråret.