Thomas Boberg (DK)

Thomas Bobergs liv og forfatterskab er præget af rastløshed og længsel, og ud af det er kommet over 30 digtsamlinger, prosa- og reportagebøger.

Siden han var 17 år, har forfatteren rejst i store dele af verden og har opnået stor anerkendelse for sine rejseerindringer, som er meget langt fra traditionelle rejsebøger. Boberg er desuden en forfatter, der kan sin litteraturhistorie og bruger den i sine bøger. 

I 2019 udkom Thomas Bobergs store, sansemættede rejseroman om det afrikanske kontinent: Africana. Her fortsætter han sporet, han har trukket i sine foregående rejsebøger gennem blandt andet Sydamerika, USA, Europa og Indien. Boberg er den nysgerrige rejsende, der vil ind under huden på mennesker og skildrer dagligdagen og den politiske virkelighed, hvor han kommer frem.

Thomas Boberg har været indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris to gange. I år 2000 for rejsebogen 'Americas' og i 2006 for digtsamlingen 'Livsstil'. I 2012 modtog han Det Danske Akademis Store Pris.

Thomas Boberg (f. 1960) debuterede i 1984 med digtsamlingen 'Hvæsende på mit øjekast'. 

Portrættet er udarbejdet af Litteratursiden.dk i samarbejde med LiteratureXchange. Læs mere om forfatteren og hans bøger på Litteratursiden.

Foto: Lars Gundersen