Gå til indhold
Indhold begynder her

Det nordiske program

Stak med bøger skrevet af nordiske forfattere

I 2021-2024 har LiteratureXchange særligt fokus på den rige og mangfoldige litteratur, der kommer fra de nordiske lande.

Kombineret med FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig fremtid, dykker vi ned i, hvordan globale problematikker og emner som lighed og ligestilling, sundhed og trivsel samt klima udspiller sig i de nordiske lande. Er vi lige så ligestillede, som vi tror, at vi er? Er velfærdsstaten fejlfri? Hvad sker der med dem, der falder igennem hullerne i sikkerhedsnettet? Og hvilken position har Norden i den globale klimakrise?

På programmet har vi nordiske forfattere og forskere, som i deres respektive værker og forskning sætter fokus på emnerne, der bliver behandlet på tværs af sprog, kulturer og litteraturer gennem en bred vifte af talks, oplæsninger, debatter og forfattersamtaler.

I 2022 kan du blandt andet opleve Lars Saabye Christensen (NO), Anne Lise Marstrand-Jørgensen (DK), Jens Liljestrand (SE), Helga Flatland (NO), Søren Ulrik Thomsen (DK), Alex Schulman (SE), Tomas Espedal (NO), Fine Gråbøl (DK), Kristian Ditlev Jensen (DK), Guðrún Eva Mínervudóttir (IS), Herbjørg Wassmo (NO) og Liv Nimand Duvå (DK).

Se listen over de forfattere, du kan møde til dette års festival, og læs mere om den enkelte forfatter her.

  • Arrangører
    Sponsorer