Gå til indhold
Indhold begynder her

Dekameron 2021

En hånd giver en anden hånd et mundbind

HVORDAN HAR DET SIDSTE ÅR MED PANDEMIEN VÆRET FOR DIG? Du har været isoleret med dine tanker og måske fået en ny forståelse af dig selv og den verden, der omgiver dig. Eller du er begyndt at dyrke grøntsager, strikke, træne til en maraton eller noget helt andet.

Litteraturprojektet Dekameron 2021 vil gerne høre din coronahistorie, og du har mulighed for at give dit vidnesbyrd til en tid, vi aldrig glemmer. Måske bliver din historie udvalgt og fortolket af en forfatter og udgivet i en antologi med 100 fortællinger ultimo 2021.

 

Vil du være med?

Litteraturprojektet Dekameron 2021 – 100 historier og Region Midtjyllands 19 kommuner inviterer alle i Midtjylland til at udtrykke deres tanker om at være i isolation under corona-pandemien.

Send din historie på max 1 side eller et link med en video på max 1 minut senest 31. maj til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Obs! Du skal huske at medsende dit fulde navn, postnr. og gerne telefonnummer.
 
Kom til middag med en forfatter og andre corona-fortællere
 
Bliver din historie udvalgt modtager du senest den 2. juni 2021 en invitation til en middag sammen med andre udvalgte historiefortællere og en forfatter. Under middagen lærer I hinanden og jeres historier at kende, en forfatter fortæller om, hvorfor netop jeres historie er udvalgt, og hvordan de videreudvikles til litterære tekster om en periode i verdenshistorien – fortalt fra Midtjylland.
 
Middagene foregår i 10 forskellige byer i Region Midtjylland under litteraturfestivalen LiteratureXchange 10.-20. juni 2021. En del af de 10 middage vil blive streamet og vist online.
 
Den litterære inspiration
 
Projektet Dekameron 2021 – 100 historier tager udgangspunkt i samtidens globale corona-pandemi. Med 700 års spændvidde er temaerne i den italienske forfatter Giovanni Boccaccios store middelalderklassiker Decameron (1349-52) stadig lige almenmenneskelige. De handler om alt, hvad menneskelivet rummer af kærlighed, had, hævn, list, lyst, grådighed og absurditeter, og romanen indeholder 100 historier fortalt af adelige personer i 10 dage, som alle var flygtet i isolation fra pestens dødelige hærgen i Firenze.
 
I dag er det borgere fra Midtjylland, som fortæller om at være i isolation under corona-pandemien. Forfatterne er udvalgt, så de præsenterer et bredt udvalg af den litterære scene i Midtjylland.
 
Du kan følge projektet og læse andres coronahistorier i Facebookgruppen “Dekameron 2021”, som du finde her.
  • Arrangører
    Sponsorer