Gå til indhold
Indhold begynder her
Program

Vil du med til LiteratureXchange? (18-30 år) - oplev unge danske digtere, Fatima Daas og Tine Høeg

Foto: Olivier Roller.

Er du vild med litteratur - og frisk på at møde nye mennesker? Så har vi en invitation til dig!   

I år kan GENLYD sammen med LiteratureXchange præsentere tre events, hvor du sammen med andre på din alder, kan opleve et udpluk af festivalens program - og vi vil gerne have dig med. Så har du lyst til at tage af sted med andre litteraturinteresserede unge mennesker, du ikke kender på forhånd, så kom med. 

Hvis du har lyst til at være med i denne super hyggelige klub, så koster det dig 60 kr. for de 3 planlagte arrangementer. Vi mødes inden hvert event, hilser på hinanden og følges ind til arrangementet. Efterfølgende er der mulighed for at drikke en kop kaffe eller et glas vin og snakke om oplevelsen.

Klubben mødes første gang d. 9/6 kl. 19.30 udenfor hovedindgangen til Ungdomskulturhuset under det røde skilt, og det eneste, du skal medbringe, er dig selv, og lysten til at opleve noget nyt. 

 

Vi skal opleve følgende arrangementer:

Unge Danske Digtere

Torsdag 9/6, kl. 20.00-21.30, i Ungdomskulturhuset

Unge Danske Digtere startede som en instagram-profil i januar 2022. Den blev skabt med et ønske om at samle den skrivende danske ungdom og at skabe skrivefællesskaber landet over samt at arrangere åbne scener, hvor unge digtere møder et publikum. Aftenen byder på open mic, så tag dine tekster med og del dem med os.

 

Heartbreak – oplæsning, samtale og gode råd

Tirsdag 14/6 kl. 19.30-21.00, Åbne scene, Godsbanen

Forfatterne Sebastian Nathan og Tine Høeg har begge skrevet om kærlighed og kærestesorger. I selskab med redaktør på Ibyens kærlighedsbrevkasse i Politiken, Felix Thorsen Katzenelson, taler de om forelskelsen og hjertesorgerne i deres bøger og i litteraturen. Før arrangementet kan publikum indsende deres egne dilemmaer til heartbreak@ litteraturen.nu, som forfatterne diskuterer og hjælper publikum med at løse.

 

Racisme, misogyni og homoseksualitet– mød Fatima Daas

Lørdag 18/6 kl. 15.00-16.00, Åbne Scene, Godsbanen

Fransk-algeriske Fatima Daas er aktuel på dansk med sin debutroman, Den yngste. Romanen var en af de mest omtalte og debatskabende bøger i Frankrig i efteråret 2020. I en gentagende, messende stil, der får en til at tænke på koranens bønner, lærer vi den unge jeg-fortæller, Fatima, at kende. Hun fortæller om at vokse op i en algerisk familie, hvor kærlighed og ømhed er tabu, om racisme og misogyni, om sit forhold til islam som kvinde og om at springe ud. Oplev Fatima Daas i samtale med Tore Leifer, radiovært på Kulturen på P1. Arrangementet foregår på fransk med løbende oversættelse til dansk.

Føj til Mit program
Slet fra Mit program
Se Mit program
14. juni 2022
Kl 19.30 - 21.00
Dokk1, Godsbanen

Samarbejdspartner
GENLYD
Pris:
60 kr.
Pris for unge under 30:
Billetter
  • Arrangører
    Sponsorer