Gå til indhold
Indhold begynder her
 • Mindre ulighed i verden

  Mindre ulighed i verden

  Litteraturen giver os adgang til andre verdner, liv og holdninger. I LiteratureXchange har vi en ambition om at dyrke litteraturens potentiale som platform for ny refleksioner og nuancerede indsigter i aktuelle problemstillinger og sætter derfor hvert år fokus på FN's verdensmål – i 2021 centreret omkring lighed.

  FN's verdensmål #10 stiller skarpt på den voksende ulighed i og mellem landene. Det er veldokumenteret, at indkomstuligheden er stigende, de rigeste ti procent tjener op til 40 procent af den samlede globale indkomst, mens de fattigste ti procent kun tjener mellem to og syv procent. I udviklingslandene er uligheden vokset med 11 procent.

  Under LitteratureXchange 2021 præsenterer vi en række arrangementer, der sætter krop, ord og fortællinger på dette tema. Hvad er ulighed? Hvad betyder det for det enkelte menneske at leve i en verden med ulighed? Hvordan føles fattigdom? Og kan litteraturen tage kampen op mod uligheden?

  Oplev

  - Den kontroversielle forfatter Salman Rushdie med live fra sit eksil i USA
  - Vinder af Nordisk Råds Litteraturpris 2020, Monika Fagerholm, i samtale om social klasse
  - Forfatterne Thomas Boberg og Chigozie Obioma om Afrikas store udfordringer
  - Ordets magt - taler om lighed ved tre danske forfattere, der også har været politiske taleskrivere
  - Gådejagt efter lighed i nordisk litteratur i Aarhus' gader og byrum
  - Og meget, meget mere

  Alle arrangementer under teamet "Mindre ulighed i verden" vil kunne findes her på siden medio april, hvor det også vil være muligt at købe billet til arrangementerne.

 • Arrangører
  Sponsorer