Gå til indhold
Indhold begynder her

Månedens forfatter

Billede af Leïla Slimanis bog

MÅNEDENS FORFATTER // LEÏLA SLIMANI

Månedens forfatter i december er den marokkansk-franske forfatter Leïla Slimani, som du også kan glæde dig til at opleve til LiteratureXchange 2024. I samarbejde med Gyldendal udlodder vi hele to eksemplarer af romanen De andres land, og i anledning af julen indeholder præmien i denne måned også en stjernebillet til begge vindere.

De andres land handler om den franske kvinde Mathilde, som forelsker sig i marokkanske Amine, der er udsendt i Frankrig under Anden Verdenskrig. Efter krigen genforenes parret, da Mathilde rejser til Marokko med drømmen om et eventyr a la Karen Blixen, mens Amine drømmer om at dyrke den jord, han har arvet efter sin far. Men snart viser den skyggefulde virkelighed sig og håb, drømme og forventninger har hårde kår. Jorden lader sig ikke lige sådan dyrke, pengene er små, og hverdagen er præget af kultursammenstød, vold, racisme og nationalisternes kamp for uafhængighed.

De andres land er det første af tre bind i Slimanis store slægtsfortælling, som er baseret på forfatterens egen familiehistorie. Det er en fortælling om racediskrimination, klasse, kærlighed og om kampen for at overleve i efterkrigstidens Marokko og opgøret med det franske koloniimperium.  

Romanen er oversat af Karsten Nielsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her for at være med i konkurrencen. Vi trækker en vinder den 4. januar 2024. Er du allerede tilmeldt nyhedsbrevet, er du automatisk med i konkurrencen. Vinderen bliver kontaktet direkte på mail.

  • Arrangører
    Sponsorer