Gå til indhold
Indhold begynder her

Månedens forfatter

Forfatter Fernanda Melchor
Foto: Maj Lindström.

MÅNEDENS FORFATTER // FERNANDA MELCHOR

Det er med stor fornøjelse, at vi kan præsentere maj måneds forfatter, nemlig den mexicanske forfatter Fernanda Melchor. Hun debuterede med hele to bøger i 2013 og er foruden sit skønlitterære forfatterskab kendt for sin prisvindende journalistik. I denne måned udlodder vi en bogpakke med hendes roman, Sæson for orkaner, der udkom i Helge Karups oversættelse i 2021, sammen med Forlaget Aurora Boreal.

Bogen fortæller om baggrunden for et mord nær landsbyen La Matosa i det sydlige Mexico. Da en gruppe børn finder liget af en kvinde, som går under navnet Heksen, begynder rygterne at florere, og en gruppe unge mænd i landsbyen mistænkes. Melchor fortæller med udgangspunkt i de mennesker, der er involveret i forbrydelsen, og om et område plaget af vold, svigt og korruption. Romanen er fortalt i et rytmisk sprog med inspiration fra den mundtlige fortælletradition i Mexico og er foreløbig oversat til 15 sprog.

Fernanda Melchor blev tildelt den tyske litteraturpris Anna Seghers-Preis for romanen, som også var shortlistet til International Booker Prize og Dublin Literary Award. I 2022 var hun desuden longlistet til International Booker Prize for romanen Páradais (eng: Paradais).

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her for at være med i konkurrencen om bogpakken – vi trækker en vinder den 30. maj. Vinderen får direkte besked pr. mail.

Er man allerede tilmeldt nyhedsbrevet, er man automatisk med i konkurrencen.

 

  • Arrangører
    Sponsorer