Gå til indhold
Indhold begynder her

Månedens forfatter

Forfatter Iben Mondrup
Foto: Les Kaner.

MÅNEDENS FORFATTER // IBEN MONDRUP

Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med Iben Mondrups forfatterskab, er det bestemt på tide. Derfor er hun denne måneds forfatter, og sammen med Politikens Forlag udlodder vi et eksemplar af hendes nyeste roman VITTU.

Sidste år udkom Iben Mondrups roman TABITA om de to grønlandske børn, Tabita og Vitus, der bliver adopteret af et dansk ægtepar og taget med til Danmark i 1960’erne. Her skildrer Mondrup et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden fra pigen Tabitas perspektiv, og nu forelægger så den selvstændig efterfølger, romanen VITTU.

I VITTU får man som læser indblik i, hvad der skete med Vitus, Tabitas bror, da han pludselig forsvandt fra familien. I løbet af romanen udvikler adoptivmoren og Vitus et nært forhold til hinanden, men det er et forhold, der overskrider alle grænser og udvikler sig til et overgreb. Grønland og grønlandske skæbner er et gennemgående tema i Iben Mondrups forfatterskab, og med denne roman formår hun endnu en gang at skrive med en utrolig indsigt i barnets perspektiv, som mærkes hele vejen fra sidernes blæk til læserens hjerte.

For at være med i konkurrencen om et eksemplar af VITTU skal du bare tilmelde dig vores nyhedsbrev her. Vi trækker en vinder den 24. januar. Vinderen får direkte besked pr. mail.

Er man allerede tilmeldt nyhedsbrevet, er man automatisk med i konkurrencen.

 

  • Arrangører
    Sponsorer