Gå til indhold
Indhold begynder her

Månedens forfatter

Billede af Daniela Dröschers bog

MÅNEDENS FORFATTER // DANIELA DRÖSCHER

Den tyske forfatter, Daniela Dröscher, er månedens forfatter i april, og derfor udlodder vi i samarbejde med Straarup & Co et eksemplar af hendes roman Løgne om min mor.

I romanen kæmper Elas mor en årelang kamp for at kunne bestemme over sin egen krop og dermed sit eget liv. Ela er seks år gammel i starten af 1980’erne, og hun bor med sine forældre i en vesttysk provinsby, hvor sociale normer og idealer om den slanke kvindekrop præger familien.

Fortalt gennem barnets øjne udvides de voksnes store og små løgne, når faren beskylder morens vægt for at forhindre dem i at leve et liv i velstand. Moren forsøger at afvæbne diskussionerne og bidrager også selv med små løgne. Ela elsker begge sine forældre og prøver at mægle mellem dem, men det er ikke altid lige nemt for et barn at navigere i, hvad der er sandhed, og hvad der er løgn.  

Løgne om min mor er oversat til dansk ved Maj Westerfeld.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev senest 30. april for at deltage i konkurrencen. Er du allerede tilmeldt nyhedsbrevet, er du automatisk med i konkurrencen. Vinderen bliver kontaktet direkte på mail. Tilmeld dig nyhedsbrevet her.

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer