Gå til indhold
Indhold begynder her

Månedens forfatter

Forfatter Marilynne Robinson
Foto: Alec Soth.
Det er med stor fornøjelse, at vi i samarbejde med Gyldendal kan præsentere den amerikanske forfatter Marilynne Robinson som månedens forfatter. Marilynne Robinson kunne opleves til LiteratureXchange 2021 og er nu aktuel med romanen 'Jack', som du har mulighed for at vinde sammen med en mulepose fra Gyldendal.
 
Marilynne Robinson har opnået klassikerstatus inden for amerikansk litteratur og formår at indkapsle verdens stille eksistenser og portrættere en helt almindelig hverdag fra en helt almindelig, amerikansk landsby. Hun er særligt kendt for romanen 'Gilead' (2004) om præsten John Ames, der på sit dødsleje skriver et brev om sin slægtshistorie til sin lille søn. Bogen indleder historien om landsbyen Gilead, som forfatteren er vendt tilbage til flere gange i sine bøger siden.
 
I Robinsons nye roman 'Jack' fra 2021 møder vi den fortabte søn af præsten fra 'Gilead'. Han er stukket af hjemmefra og lever som hjemløs i St. Louis, hvor han forelsker sig i den afroamerikanske Della Miles. Jack og Dellas dybtfølte og uheldsvangre kærlighedshistorie i 1950’ernes segregerede St. Louis resonerer med alle paradokser i det amerikanske liv - dengang og nu. Med 'Jack' fortsætter forfatteren historien om Gilead og dens indbyggere, men bogen kan læses selvstændigt. Bogen er oversat til dansk af Juliane Wammen.
 
OBS! For at være med i konkurrencen om bogpakken skal du tilmelde dig vores nyhedsbrev her – vi trækker en vinder den 4. november. Vinderen får direkte besked pr. mail.
  • Arrangører
    Sponsorer