Gå til indhold
Indhold begynder her

Månedens forfatter

Bog skrevet af Salman Rushdie

MÅNEDENS FORFATTER // SALMAN RUSHDIE 

Vi kan med stor fornøjelse præsentere Salman Rushdie som månedens forfatter! Han er senest aktuel med romanen Quichotte, som vi udlodder i en bogpakke i samarbejde med Gyldendal.

Quichotte er en stort anlagt, episk fortælling om længslen efter kærlighed og familieliv. Romanen handler om den ensomme sælger, Ismail Smiles, der rejser tværs gennem USA for at finde sin udkårne miss Salma R. Undervejs beskriver han racismen i USA og den ulmende, politiske uro. Værket er blevet omtalt som en satirisk fortolkning af Miguel de Cervantes klassiker, Don Quixote.

Salman Rushdie er særligt kendt for romanen De sataniske vers fra 1988. Værket bearbejder den identitetskrise og rodløshed, man kan opleve som immigrant i sammenstødet mellem to kulturer. Udgivelsen i romanen førte til, at den iranske ayatollah Khomeini udstedte en fatwa over forfatteren, så Rushdie siden har måtte leve i eksil. Derudover blev romanen bandlyst i en række lande, og der er blevet begået drabsforsøg på flere af værkets oversættere.

Salman Rushdie er blevet et billede på ytringsfrihed og retten til at udtale sig, noget, som han ofte udtaler sig om i offentlige sammenhænge.

Quichotte er oversat til dansk af Nete Harsberg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her for at være med i konkurrencen – vi trækker en vinder den 29. september. Vinderen får direkte besked pr. mail.

Er man allerede tilmeldt nyhedsbrevet, er man automatisk med i konkurrencen.

 

Årets temaer 2023

  • Arrangører
    Sponsorer