Gå til indhold
Indhold begynder her

Månedens forfatter

Bog skrevet af Hanya Yanagihara

MÅNEDENS FORFATTER // HANYA YANAGIHARA

Månedens forfatter i februar er den amerikanske bestsellerforfatter Hanya Yanagihara, og i samarbejde med Politikens Forlag udlodder vi hele to eksemplarer af hendes seneste roman Til paradis

Til paradis er en storslået, episk roman, hvor Yanagihara tegner et portræt af et Amerika, hvor man angiveligt må elske og gifte sig med den, man vil. Læseren følger tre karakterer i tre forskellige tider: David Bingham i 1893, som står over for at skulle giftes med den ældre Charles, men forelsker sig i den fattige musiklærer; David i 1993, som bor i New York, hvor homoseksuelle lever i frygt, mens AIDS-epidemien raser; og Charlie i 2093, der lever et trygt liv med sin mand, mens hun efterhånden finder ud af, at der findes andre måder at leve på. Det er en historie om kærlighed, ensomhed, race, flugt, om sygdom og epidemi, om død, tilhørsforhold og den amerikanske drøm om det ideelle liv. 

Romanen er oversat til dansk af Birgitte Steffen Nielsen og Juliane Wammen.

Hanya Yanagihara blev kendt i hele verden med romanen Et lille liv om fire venner i New York, man som læser følger, fra de er i midten af 20’erne og 30 år frem. Bogen kredser særligt om Jude og hans traumatiske fortid, som han holder skjult for sine venner. Yanagihara blev nomineret til Booker-prisen 2015 for Et lille liv.

For at være med i konkurrencen om bogpakken skal du tilmelde dig vores nyhedsbrev her – vi trækker en vinder den 27. februar. Er du allerede tilmeldt nyhedsbrevet, er du automatisk med i konkurrencen. Vinderen får direkte besked pr. mail. 

OBS! Du har også mulighed for at opleve Hanya Yanagihara i Aarhus den 13. april, hvor hun indtager scenen i Aarhus Universitets smukke aula i en samtale om Til paradis. Læs mere om arrangementet og køb billet her. Har du en stjernebillet til LiteratureXchange 2023, giver den også adgang til arrangementet med Yanagihara.

Årets temaer 2023

  • Arrangører
    Sponsorer