Gå til indhold
Indhold begynder her

LiteratureXchange 2024

Forsiden af programmet for LiteratureXchange 2024
Foto: Zack Mueller.

LiteratureXchange er en international litteraturfestival i Aarhus, der fandt sted den 19.-13. juni 2024. Festivalen er arrangereret af Aarhus Litteraturcenter, Aarhus Kommunes Biblioteker og FO-Aarhus.

Programmet præsenterede over 70 forfattere og bestod af mere end 150 arrangementer på over 40 forskellige venues med alt fra litterære koncerter, midsommerfest, klassikerarrangementer foruden traditionelle oplæsninger, samtaler og debatter. LiteratureXchange præsenterede udenlandske forfatternavne som Chigozie Obioma, Erlend Loe, Marie Aubert, Daniela Dröscher og Isabella Hammad og danske forfattere som Helle Helle, Kristian Bang Foss, Emma Holten og Mathilde Walter Clark. 2024 bød på samtaler mellem forskere og forfattere om internationale problemstillinger med særligt fokus på FN's verdensmål #16 – Fred, retfærdighed og stærke institutioner og forskellige former for arrangementer, der fik hele byen til at summe af litteratur.

Festivalen aktiverede hele Aarhus ved at udfolde sig i byrummet, på byens store scener, på caféer og på kulturinstitutioner som Hovedbiblioteket Dokk1 og Godsbanen.

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer