Gå til indhold
Indhold begynder her

Ekstern arrangør

Vil I være med til at skabe byens internationale litteraturdage?

LiteratureXchange udfolder sig i hele byen, i byrummet, på byens store og små scener. Sammen med vores mange partnere præsenteres litteraturen på caféer, i lokalcentre, i kirker, på biblioteker og i mange af byens andre kulturinstitutioner.  

Vi håber, at I som eksterne arrangører har lyst til at sætte jeres præg på LiteratureXchange med arrangementer eller andre initiativer. Skriv til Lise Kloster Gram på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du har spørgsmål, har brug for hjælp til at finde en scene eller mangler sparring på din idé.

Deadline for at komme med i det trykte program er 1. marts 2022, hvor DENNE FORMULAR skal være udfyldt og sendt. Læs venligst nedenstående tekst, før du udfylder formularen. 

Bemærk, at alle felter med * i formularen SKAL udfyldes - herunder upload af arrangementsbillede - for at formularen kan indsendes. Beskrivelsen af arrangementet må max være 500 tegn inkl. mellemrum, for at formularen kan indsendes. Find vores guide til programtekster her. Der må ikke laves linjeskift. De to bokse nederst i formularen skal tjekkes af. Du modtager en kvittering for indsendelse og videresendes til en ny side - har du ikke modtaget denne eller videresendes du ikke, er formularen ikke udfyldt korrekt. Det vil fremgå i formularen med rød skrift ved det enkelte punkt, hvad fejlen eller manglen er.

Kriterier for optagelse i programmet
For at sikre et program med en stærk profil bedes I forholde jer til nedenstående kriterier, når I tænker jeres arrangement ind i programmet.

 • Det internationale perspektiv
  På hvilken måde har jeres programpunkt et internationalt perspektiv? Er der internationale medvirkende, emner eller andet, der kvalificerer programpunktet til at indgå i de internationale dage?

 • Inddragelse af byen  
  Hvordan er jeres programpunkt i kraft af placering og/eller målgruppe med til at understøtte LiteratureXchanges ambition om at være hele byens litteraturevent?

 

Temaer

LiteratureXchange har i disse år særligt fokus på FN’s verdensmål, og i 2022 har vi således et stort tema med udgangspunkt i verdensmål #3, ’Sundhed og trivsel’, der blandt andet kan udfoldes på nedenstående måder. I er meget velkommen til at lade jer inspirere af årets tema, men det er ikke et krav.

 • Fysisk sundhed og trivsel
  Skønlitteraturen emmer af beskrivelser af livet med sygdomme, sundheds- og skønhedsidealer og sportslige præstationer – det gælder både for moderne litteratur såvel som klassikere. Vi ser nærmere på, hvordan litteraturen kan bidrage til vores forståelse af kroppen.
 • Psykisk sundhed og trivsel
  Psykiatrien, psykiske sygdomme og trivsel inden for familiens rammer såvel som på arbejdspladsen er blandt de mange emner, vi tager op, når vi stiller skarpt på psykisk sundhed og trivsel.
 • Litteratur i bevægelse
  Vi tager litteraturen med ud i byrummet og med ud i naturen, hvor vi kombinerer den litterære oplevelse med den fysiske bevægelse. Kom på gåture og vandreture og tag en litterær oplevelse med hjem!

 

Vi håber, at I har lyst til at være med, og glæder os til samarbejdet! 

 • Arrangører
  Sponsorer