Gå til indhold
Indhold begynder her

Ekstern arrangør

Vil du være med til at skabe litteraturoplevelser under LiteratureXchange?

LiteratureXchange udfolder sig i hele Aarhus, både på byens store og små scener såvel som rundt i byrummet på utraditionelle lokationer. Cirka halvdelen af arrangementerne under LiteratureXchange arrangeres af programgruppen under LiteratureXchange, mens den anden halvdel realiseres af foreninger, kulturinstitutioner, enkeltpersoner og andre med lyst til  at skabe litteraturoplevelser for unge og voksne.

I 2023 bidrog over 100 samarbejdspartnere og eksterne arrangører med at realisere festivalen.

Som ekstern arrangør kommer dit arrangement til at indgå i både det fysiske og det digitale festivalprogram. Du står selv for at planlægge og afvikle arrangementet, men programgruppen under LiteratureXchange bidrager gerne med sparring, hjælp til lokaler eller andet.

LiteratureXchange sørger for det praktiske vedrørende billethåndtering, men alle indtægter fra billetsalget tilfalder dig som arrangør. Du betaler ikke for at komme med i programmet, men skal selvfølgelig selv afholde alle udgifter til arrangementet.

Bemærk i øvrigt, at der eksempelvis er mulighed for at søge Statens Kunstfond og Aarhus Kommune Initiativpuljen (modtager løbende ansøgninger) eller for de større initiativer Kulturudviklingsspuljen (deadline 1. februar). Skriv til programredaktionen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du har spørgsmål, har brug for hjælp til at finde en scene eller mangler sparring på din idé.

 

OBS: Deadline for at komme med i det trykte program er 1. marts 2023, hvor DENNE FORMULAR skal være udfyldt og sendt.

 

Nedenfor kan du læse mere om kriterierne for at få dit arrangement med i LiteratureXchange. Årets tema i 2023 er FN's verdensmål #13 - Klimaindsats, men det er ikke et krav, at arrangementet relaterer sig til temaet.

 

Kriterier for optagelse i programmet
For at sikre et program med en stærk, skønlitterær og international profil bedes du forholde dig til nedenstående kriterier.

 • Det internationale perspektiv
  På hvilken måde har jeres programpunkt et internationalt perspektiv? Er der internationale medvirkende, er emnet af international relevans, eller er der andre aspekter, der kvalificerer programpunktet til at indgå i en international festival?
 • Det skønlitterære perspektiv
  Det kendetegner LiteratureXchange, at skønlitteraturen blandes med andre kunstneriske genrer, forskning og/eller overraskende konstellationer, men det er en forudsætning for at komme med i programmet, at skønlitteratur (herunder skriveproces og læsning/lytning af skønlitteratur) spiller en væsentlig rolle i arrangementet. 
 • Målgruppe
  Som ekstern arrangør får du dit arrangement med i festivalens trykte program, ligesom det vises på litx.dk. Det er væsentligt, at du herudover overvejer, hvordan du selv kan være med til at markedsføre arrangementet og hele festivalen via dine formidlingskanaler, samarbejdspartnere og netværk. 

Vi håber, at du har lyst til at være med, og glæder os til samarbejdet! 

 

Årets temaer 2023

 • Arrangører
  Sponsorer