Gå til indhold
Indhold begynder her

LiteratureXchange 2021

Fra LiteratureXchange 2021

LiteratureXchange er en international litteraturfestival i Aarhus, der fandt sted den 10.-20. juni 2021. Festivalen er arrangereret af Aarhus Litteraturcenter, Aarhus Kommunes Biblioteker og Folkeuniversitetet i Aarhus.

Programmet bestod af 200 arrangementer med alt fra en litterær gådejagt og musik- og poesiværksted foruden traditionelle oplæsninger og debatter. LiteratureXchange præsenterede udenlandske forfatternavne som Salman Rushdie, Vigdis Hjorth, Geir Gulliksen og Marilynne Robinson og danske forfattere som Leonora Christina Skov, Caspar Eric og Stine Pilgaard. 2021 bød på samtaler mellem forskere og forfattere om internationale problemstillinger med særligt fokus på FN's to verdensmål "Mindre ulighed i verden" og "Mere ligestilling mellem kønnene" og forskellige utraditionelle aktiviteter, der fik hele byen til at summe af litteratur.

Festivalen aktiverede hele Aarhus ved at udfolde sig i byrummet, på byens store scener, på caféer og på kulturinstitutioner som Hovedbiblioteket Dokk1, Godsbanen og i flere af midtbyens kirker.

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer