Gå til indhold
Indhold begynder her

LiteratureXchange får royalt besøg

Portrætter af det norske kongepar og det danske kronprinspar
Foto: Jørgen Gomnæs / Hasse Nielsen.
08. juni 2023

Aarhus’ internationale litteraturfestival LiteratureXchange får fornemt kongeligt besøg den 16. juni, når det norske kongepar og danske kronprinspar deltager i festivalen på Dokk1.

Hans Majestæt Kong Harald af Norge og Hendes Majestæt Dronning Sonja samt Deres Kongelige Højheder Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary vil fredag den 16. juni kl. 14.30 overvære forfattersamtalen mellem den norske forfatter Linn Ullmann og danske Naja Marie Aidt.
Arrangementet indledes med en tale af den norske Dronning Sonja og af kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad.

”Det er en meget stor ære for byen, Dokk1 og litteraturfestivalen at få besøg af kongelige fra både Norge og Danmark. Jeg ser frem til besøget og glæder mig meget til at byde dem velkommen og til at overvære arrangementet sammen med dem,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

De kongelige overværer et norsk-dansk forfattermøde
De norske og danske kongelige gæster skal overvære et udsolgt arrangement med to af de største skønlitterære forfattere i Norden. Begge forfattere skriver med udgangspunkt i deres eget liv, og i en samtale med journalist Synne Rifbjerg vil Linn Ullmann og Naja Marie Aidt fortælle om forholdet mellem liv og litteratur, og hvordan hverdagens erfaringer transformeres til kunst.

Ud over den royale interesse er den internationale litteraturfestival i Aarhus også populær blandt publikum. Flere arrangementer meldes allerede udsolgt.

”Jeg er beæret over den kongelige deltagelse ved et af vores arrangementer og i den store publikumsinteresse for vores program. LiteratureXchange er en festival med et stort udvalg af forskelligartede arrangementer og er en festival for alle, da vi i løbet af 11 dage har 150 arrangementer, der foregår i hele Aarhus," fortæller festivalleder Jette Sunesen.

Det norsk-danske forfattermøde er tilrettelagt i samarbejde med NORLA (Center for norsk litteratur i udlandet) og Den Norske Ambassade i Danmark, og arrangementet indgår i programmet for det norske kongepars officielle besøg i Danmark.

 

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer