Gå til indhold
Indhold begynder her

Liv Nimand Duvå (DK)

Forfatter Liv Nimand Duvå
Foto: Simone Lilmoes.

Den danske forfatter Liv Nimand Duvå er aktuel med romanen 'Mødrenes hus', en stærk og uforglemmelig fødselsfortælling, som udkommer i marts 2022. I bogen udvikler det, der skulle være en helt almindelig, ukompliceret fødsel, sig til et mareridt på fem døgn for hovedpersonen Rosa og hendes kæreste Gilbert. Det er en mørk og drømmende roman om fødsler og mødre, hvor grænsen mellem drøm og virkelighed sløres, når Rosa genforenes med sin døde bedstemor i morfintågerne, og de sammen begiver sig ud på en vandring for at nå frem til Mødrenes hus. Det er også en roman om afsindig smerte, et forladt og fremmedgørende hospital og længslen efter fællesskab med andre mødre – både de levende og de døde.

Liv Nimand Duvå debuterede tilbage i 2017 med romanen 'Vi er vel helte', som hun modtog Munch-Christensens Debutantpris for. ’Vi er vel helte’ strækker sig fra hovedpersonen Billies barndom til det unge voksenliv og skildrer, hvordan alkoholismen indtager en barndom og præger opvæksten og udviklingen som individ. Billie må gang på gang sætte sit liv på pause for at tilse sin far, hvis alkoholisme på én gang fastholder hende i barndommen, samtidig med at hun ikke får mulighed for at vokse op og lære sig selv at kende som individ. Det er en dyb og rørende fortælling, som Duvå får behandlet i et smukt og poetisk sprog, så romanen for alvor sætter sig i læseren.

Duvå oversætter skønlitteratur til dansk og har blandt andet oversat den formeksperimenterende digtsamling 'Jeg bor i Sverige' af Sonja Åkesson.

 

Portrættet er udarbejdet af Litteratursiden i samarbejde med LiteratureXchange.
Læs mere om forfatteren på Litteratursiden.dk.
  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer