Gå til indhold
Indhold begynder her

Eduardo Halfon (GT)

Forfatter Eduardo Halfon
Foto: Ferrante Ferranti.

Guatemalanske Eduardo Halfon udgav i 2022 romanen ’Canción’ på dansk. Her undersøger forfatteren sit hjemlands historie og identitet på tværs af tid og geografi, gennem de krigsramte 70’ere og en forfatterkonference i Japan. Det er rejsen til Asien og mødet med den fremmede kultur, der får fortælleren til at tænke tilbage på sin barndom og dengang, hans farfar blev kidnappet i en blindgyde i landets hovedstad.

Eduardo Halfon har udgivet 15 bøger og er oversat til mere end 11 sprog. Han har blandt andet modtaget den nationale litteraturpris i Guatemala, Guggenheim-legatet og Roger Caillois-prisen for latinamerikansk litteratur for sit forfatterskab, og i 2007 blev han udnævnt som en af de 39 bedste unge, latinamerikanske forfattere på Hay Festival i Bogotá.y

*ENGLISH*

Halfon has published 15 books and has been translated into more than 11 languages, while also receiving multiple prestigious awards. In his book Canción, Eduardo Halfon describes his own childhood in his native Guatemala. He reminisces about the abduction of his granddad in the country’s capital and on the war-stricken 1970s.

  • Arrangører
    Sponsorer