Gå til indhold
Indhold begynder her

Auður Ava Ólafsdóttir (IS)

Den islandske forfatter Auður Ava Ólafsdóttir
Foto: Aron Brink.

Den islandske forfatter Auður Ava Ólafsdóttir fik sit gennembrud med romanen Stiklingen, der udkom på dansk i 2009 og handler om en ung mand, der rejser til en forsømt klosterhave i Sydeuropa. Sidenhen har hun skrevet romaner som Svaner bliver ikke skilt om familieliv og seksualitet samt romanen Ar om en mand i slutningen af 40’erne, der blevet skilt og giver afkald på alt og rejser til et fjernt land, der nyligt har været ramt af borgerkrig. 

Nu er Auður Ava Ólafsdóttir aktuel med en ny roman på dansk, Dyreliv. Romanens hovedperson, en jordemoder, bor på anden sal i Ljósvallagata i en lejlighed, som hun har arvet efter sin enlige og barnløse grandtante. Blandt arvestykkerne finder hun tre manuskripter med titlerne Sandheden om lyset, Tilfældet og Dyreliv, som grandtanten arbejdede på, og de kredser hver især om dyrelivet og naturen samt konsekvenserne af menneskeskabte klimaforandringer. 

Auður Ava Ólafsdóttir har modtaget en række priser for sit forfatterskab, blandt andet Nordisk Råds Litteraturpris, Den Islandske Litteraturpris og Boghandlerprisen.

 

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer