Gå til indhold
Indhold begynder her

Jostein Gaarder (NO)

Den norske forfatter Jostein Gaarder
Foto: Celina Øier.

Norske Jostein Gaarder har skrevet et væld af romaner, noveller og børnebøger, men er mest kendt verden over for Sofies verden; en bog, der ved 20-års-jubilæet i 2011 var blevet oversat til 59 sprog og solgt i mere end 40 millioner eksemplarer.

Gaarder har studeret og undervist i filosofi, og det er også filosofiske emner, der optager ham i hans skrift. I Sofies verden modtager pigen Sofie en lang række breve om filosofiske spørgsmål og filosofiens historie, der fører læseren fra antikken og frem til moderne tid. Nu er han aktuel på dansk med bogen Det er os, der er her nu – En livsfilosofi, hvor han med udgangspunkt i egne hændelser og oplevelser gør et forsøg på at forstå verden, og hvad det vil sige at være menneske – et forsøg, der blandt andet bringer ham tilbage til Big Bang, men også får ham til at se fremad og stille spørgsmålet om, hvordan vi skal bevare vores planet og den menneskelige civilisation.

Gaarder er desuden en kendt samfundsdebattør, der særligt engagerer sig i forhold til emner som miljø og menneskerettigheder. I den forbindelse stiftede han også Sofieprisen, som i 1998-2013 årligt uddelte 100.000 amerikanske dollars til folk, der havde gjort en betydelig indsats inden for miljø og udvikling.

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer