Gå til indhold
Indhold begynder her

Carsten Jensen (DK)

Portræt af forfatter Carsten Jensen
Foto: Ard Jongsma.

Den danske forfatter Carsten Jensen har et forfatterskab, som favner bredt. Han har blandt andet modtaget stor anerkendelse for bogen Vi, de druknede fra 2006, en roman om fire generationer af mænd fra Marstal, som gennem slægtskrøniker, sømandshistorier og skrøner bliver én stor fortælling om Marstals fortid som stor søfartsby.

Jensen er også kendt som samfundsdebattør, og i de seneste år har han udgivet flere essayistiske debatbøger, der diskuterer emner som populisme, flygtningekriser og klimaforandringer. I Øvelser i afsked: En coronakrønike fra 2020 fletter Carsten Jensen sin sorgproces efter sin stedstøns død ind i synspunkter om generationens tabte fællesskabsfølelse og klimafortvivlelse.

Carsten Jensen er desuden aktivt medlem af Forfattere ser grønt, en gruppe af forfattere, der arbejder for bevidstgørelsen af biodiversitets- og klimakrisen gennem ord, lyd og billeder. Du kan opleve Carsten Jensen til den litterære klimamarch den 8. juni og til konferencen Kan litteraturen redde klimaet? den 9. juni, hvor vi ser nærmere på, om litteraturen har et ansvar i forhold til klimakrisen og i så fald hvilket?

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer