Gå til indhold
Indhold begynder her

Maja Lunde (NO)

Den norske forfatter Maja Lunde
Foto: Oda Berby.

Maja Lunde er en norsk forfatter, der fik sit gennembrud med debuten Biernes historie. Romanen er første bind i den såkaldte "klimakvartet" og fører læseren fra 1800-tallets England til USA og Kina med fokus på temaer som klimaændringer, miljøspørgsmål og bæredygtighed med bierne i centrum. Romanens karakterer forsøger alle at finde en balance mellem menneskelig udvikling og bevarelse af naturen.

I 2022 udkom tredje bind i kvartetten, Den sidste af de vilde heste, på dansk, som består af tre fortællinger om vildhestenes uddøen og tre menneskers kamp for naturen. Læseren møder Mikhail i 1881, der modtager et hesteskellet, der minder om en uddøende forhistorisk hest; Karin i 1992, der vil bringe hesteracen Przewalski tilbage til Mongoliet; og Eva i 2064, der nægter at forlade sin farm i det norske landskab, der forfalder under klimaforandringer. 

Maja Lundes forfatterskab er præget af temaer, der berører klimaforandringer og skriver sig ind i cli-fi-genren, som hun blandt andet har modtaget den norske Bokhandlerpris for.

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer