Gå til indhold
Indhold begynder her

Linn Ullmann (NO)

Den norske forfatter Linn Ullmann
Foto: Kristin Svanæs-Soot.

Den norske forfatter Linn Ullmann debuterede i 1998 med romanen Før du sover, som delvist foregår i 90’ernes Oslo og 30’ernes New York og allerede dengang skabte stor opmærksomhed omkring forfatterskabet. Siden da har hun skrevet romaner som Når jeg er hos dig, Et velsignet barn, Det dyrebare og De urolige. Hun er nu aktuel med Pige, 1983 fra 2022. 

Pige, 1983 handler om en kvindelig forfatter, der tænker tilbage på, da hun som 16-årig i 1983 bliver inviteret til Paris af den 30 år ældre fotograf A for at blive fotograferet som en potentiel start på en modelkarriere. Den 16-årige tager alene til Paris og ender med at indlede en kort affære med A. Som voksen reflekterer hun stadig over, hvad der skete dengang, og hvorfor det skete, efter hun i mange år har prøvet at skrive om det. Sidste år blev Linn Ullmann nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris for romanen.

Et gennemgående tema i Ullmanns forfatterskab er familierelationer. Hendes bøger vrimler med skæve familier og kredser om idéen om kernefamilien sat over for virkeligheden. Det ser man blandt andet i den anmelderroste roman De urolige om et barns forhold til og opvækst med to kunstnerforældre, hvor hun kombinerer den frie digtning med selvbiografisk og dokumentarisk materiale.

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer