Gå til indhold
Indhold begynder her

Caspar Eric (DK)

Digteren Caspar Eric
Foto: Klara Løkke.

I 2020 udgav Caspar Eric en digtsamling om året, hvor hele verden blev sat i stå af Covid-19. Jeg vil ikke tilbage - digte fra dage med Covid-19 er en dagbogslignende digtsamling, hvor jeg'et hver dag skriver et digt om livet under pandemien. Det er en intim skildring af livet, fra frysepizzaens og playstationens hverdagsliv, som man kan genkende fra debuten 7/11, til en opløftende taxatur med vennerne, der synes at gøre hele verden til et større og bedre sted, og som skal være grundstenen for det coronafri samfund, hvor vi har lært at sætte pris på de simple ting i livet.

Caspar Eric er blevet kendt for sine digte, efter han debuterede i 2014 digtsamlingen 7/11. Det er en bog om at være ung i 2014, og jeg'et i bogen ligner i udpræget grad Caspar Eric selv. Det er således et portræt af en generation og vores digitale tidsalder, som kredser om identitet og kærlighed og viser, hvordan identiteten bliver sat i spil på de sociale medier. Caspar Eric modtog debutantprisen Munch Kristensens Kulturlegatfor sin debut.

Forfatterens fjerde udgivelse Alt hvad du ejer omhandler den komplicerede sorgbearbejdelse. Forud for digtene går en tragisk periode af Caspar Erics liv, hvor hans kæreste bliver gravid, men taber barnet 11 uger inde i graviditeten. Derefter går forholdet i stykker. Digtene følger et nogenlunde kronologisk forløb før, under og efter aborten. Og selvom der også peges frem mod en fremtid med håb og kærlighed, er det især cirklen som symbol, der går igen gennem fortællingen. Den inddeler afsnit i bogen, og selve temaet er en subtil fortælling om livets kredsløb; det cirkulære - fødsel og død, der afløser hinanden. 

Desuden har han oversat den amerikansk-vietnamesiske forfatter Ocean Vuongs roman Vi er kortvarigt smukke her på jorden til dansk.

 

Portrættet er udarbejdet af Litteratursiden.dk i samarbejde med LiteratureXchange.
Læs mere om forfatteren og hans bøger på Litteratursiden.

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer