Gå til indhold
Indhold begynder her

Jesper Wung-Sung (DK)

Forfatter Jesper Wung-Sung
Foto: Les Kaner.

I 2017 skrev Jesper Wung-Sung romanen 'En anden gren', der handler om hans oldeforældres utrolige kærlighedshistorie, og som han vandt DR Romanprisen og De Gyldne Laurbær for. Da Jesper Wung-Sungs oldefar for cirka 100 år siden kom til Danmark fra Kina, blev han udstillet i Tivoli, fordi det var så eksotisk og spændende med sådan en kineser. Om det har haft nogen direkte indflydelse på Wung-Sungs forfatterskab er svært at sige, men i hvert fald kredser han i sine bøger ofte om de skæve og utilpassede eksistenser og gerne i en eksperimenterende og udfordrende form.

I 2021 udkom endnu en roman, der indskriver sig i den litterære tendens om exofiktion, 'Kvinde set fra ryggen'. I denne roman går han bag om maleriet og ind i kvinden Ida Ilsted, der blev gift med en af Danmarks mest berømte malere, Vilhelm Hammershøi, og var genstandsmotiv for adskillige af hans værker. Romanen skildrer i levende billeder Idas liv fra ung pige til hustru og hendes søgen efter forståelse for sin identitet som model og følgesvend på Hammershøis mange rejser rundt om i verden. 

Jesper Wung-Sung debuterede i 1998 med novellesamlingen 'To ryk og en aflevering', som han modtog BogForums Debutantpris for. Siden har han udgivet en række anmelderroste bøger for både børn og unge. I 2010 vandt han Kulturministeriets børnebogspris for 'Kopierne', og i 2011 fik han Danmarks Skolebibliotekers børnebogspris for sit forfatterskab.

 

Portrættet er udarbejdet af Litteratursiden.dk i samarbejde med LiteratureXchange.
Læs mere om forfatteren på Litteratursiden.

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer