Gå til indhold
Indhold begynder her

Sissel-Jo Gazan (DK)

Forfatter Sissel-Jo Gazan
Foto: Les Kaner.

Den store verden og rodløsheden er en drivkraft i Sissel-Jo Gazans romaner, der har men­neskelivet og menneskers møder med hinanden som omdrejningspunkt. Hun skriver san­seligt og skarpt om store emner som livsløgn, ondskab, identitetsdannelse, frihed, sorg og kærlighed. Nu er Gazan aktuel med romanen 'Hvide blomster', der foregår på Samsø i 90'erne og handler om en meget spændende familiefortælling om Jenny og hendes brogede familie og om forbrydelse, hævn, tatoveringer, blomster og venskab.

Sissel-Jo Gazan blev i 2004 færdiguddannet som biolog med speciale i dinosaurer fra Københavns Universitet. I 2008 fik hun sit store romangennembrud med den storsælgende genrehybrid 'Dinosaurens fjer'. Rundt om det genkendelige krimiskellet udfolder der sig et sirligt spundet net af psykologiske traumer, kærlighedshistorier, naturvidenskabelige diskussioner og indblik i outrerede subkulturer og forskningsmiljøer.

I 2017 udgav forfatteren 'Blækhat', der udspiller sig 80'ernes Aarhus, hvor Rosa vokser op hos sin mor, der er optaget af svampevidenskab og af kampen imod kapitalismen. Hvem Rosas biologiske far er, går hun ikke så meget op i. Rosa får tætte venner både blandt de borgerlige, BZ’erne  og de dansk-tyrkiske piger i sin klasse, og sammen opdager de den gryende graffiti og street art, der dukker op rundt om i byen. Som voksen følger hun i street art-kunstneren Blækhats fodspor til Berlin, hvor dybe familiehemmeligheder kommer for dagen. Romanen er et gennemført nostalgisk gensyn med 80'erne og en indføring i en hemmelig verden af street art og politiske ekstremer.

 

Portrættet er udarbejdet af Litteratursiden.dk i samarbejde med LiteratureXchange.
Læs mere om forfatteren på Litteratursiden.

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer