Gå til indhold
Indhold begynder her

Leonora Christina Skov (DK)

Forfatter Leonora Christina Skov
Foto: Sofie Amalie Klougart.

Den danske forfatter Leonora Christina Skov debuterede i 2003 med romanen 'Rygsvømmeren', fortællingen om en ung kvindes traumatiske fortid, men fik sit helt store gennembryd med den autofiktive roman 'Den der lever stille' fra 2018. Hun skriver her sin egen historie om at vokse op i ensomhed, frigøre sig fra forældrene, hige efter deres kærlighed og anerkendelse og springe ud som lesbisk. Leonora Christina Skov blev tildelt De Gyldne Laurbær for romanen efter at have fået mere end 60 % af stemmerne.

I april 2021 udkommer den længe ventede opfølger, 'Hvis vi ikke taler om det'. Her fortsætter den autofiktive fortælling om hendes vej fra opvæksten fra den nordsjællandske provinsby til at leve i København med sine forældres fordømmelse. Romanen skildrer også vejen til forfatterkarrieren, hvor grænsen for, hvad man vil ofre for drømmen, rækker langt ud over egne lyster. 

Derudover har hun skrevet den psykologiske thriller 'Hvor intet bryder vinden', slægtshistorien 'Førsteelskeren', den gotiske roman 'Silhuet af en synder' og romanen 'Champagnepigen' - alle bøger er sidenhen blevet genudgivet i nye, smukke designs. Hendes forfatterskab er oversat til tysk, hollandsk, tjekkisk, norsk og spansk, og fælles for hendes bøger, der udforsker den menneskelige evne til fortrængning, er aparte psykologiske profiler og spændingselementer. 

 

Portrættet er udarbejdet af Litteratursiden.dk i samarbejde med LiteratureXchange.
Læs mere om forfatteren og hendes bøger på Litteratursiden.

 

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer