Gå til indhold
Indhold begynder her

Stine Pilgaard (DK)

Forfatter Stine Pilgaard
Foto: Astrid Dalum.

Med en suppeskefuld satire serverer Stine Pilgaard sin sarkastiske og ironiserende indsigt i mekanismerne mellem venner, naboer og familiemedlemmer. I forfatterskabet finder man desuden en perlerække af originale referencer til litteraturhistorien og populærkulturen. Stine Pilgaard er aktuel med sin tredje roman, 'Meter i sekundet' (2020), som er landet blødt hos læsere og anmelderne, der roser forfatteren for hendes parodiske talent og skarpe timing. Romanen er ladet med sprog, kørelektioner, kærlighed, smøger, sammenhold, samtalelængsel og vilje og er en kærlighedssang til sproget, samtalen og det stærkt underholdende møde mellem to (ord)kulturer. 

I hendes anden roman 'Lejlighedssange' (2015) følger vi livet hos beboerne i en andelsforening på Trøjborg i Aarhus. Her væves de anstrengte, belastende og heldigvis til tider også kærlige relationer sammen via arbejdsweekender, gårdfester og en fortæller, der meget passende på bestilling skriver lejlighedssange for de andre beboere, når de har mærkedage. Og dem er der herligt mange af – ”man kan lige så godt lade være med at tage flaget ned, inden det skal hejses igen,” runger fortællermoderens mantra, når den ene kodylt underholdende sang afløses af den næste.

Stine Pilgaard har et røntgenblik for den sproglige forvirring og de misforståelser, der opstår, når mennesker kommunikerer, og relationer er i opbrud.

Hun er født i Aarhus i 1984, dimitterede fra Forfatterskolen i 2010 og blev cand.mag. i dansk ved Københavns Universitet i 2012.

 

Portrættet er udarbejdet af Litteratursiden.dk i samarbejde med LiteratureXchange.
Læs mere om forfatteren og hendes bøger på Litteratursiden. 

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer