Gå til indhold
Indhold begynder her

Tine Høeg (DK)

Forfatter Tine Høeg
Foto: Lærke Posselt.

Tine Høeg er nyskabende med sine digtromaner og provokerende med sit opgør mod at være rigtig voksen. Og så er hun en stemme i dansk litteratur, man absolut skal lytte til.

Forfatteren skriver om at være voksen, og så alligevel ikke føle sig som voksen; om alle de forventninger, der følger med alderen, og at befinde sig i en venteposition, hvor man føler sig nødsaget til at gøre et eller andet, selvom man ikke har lyst. I hendes seneste roman 'Tour de chambre' befinder vi os også i en mellemposition. Hovedpersonen Asta er forfatter og er i gang med en roman om en polsk kunstner, men da 10-års dagen for vennen Augusts død kommer ind ad brevsprækken, tager hendes bog en ny drejning. August var kæreste med Mai, som er Astas gode veninde, og mindehøjtidelighed sætter nogle tanker i gang om den aften på kollegiet, hvor der var tour de chambre, som hænger som en uforløst sky over deres venskab mange år efter.

Tine Høeg debuterede i 2017 med 'Nye rejsende'. Romanen handler om en kvinde, der netop har fået job som gymnasielærer, og hendes kamp for at passe ind i en rolle, som er fremmed og gør hende utilpas. I toget møder hun en mand, som hun indleder et forhold til. Forholdet er egentlig bare sex i et tog, og vores hovedkarakter ser ham egentlig mest som et objekt. Men alligevel gør det ondt, når han går for hurtigt efter deres møder, og når hun stalker hans kone og datter på Facebook. Forholdet gør det svært at fokusere på arbejde, og hun kæmper for at finde fodfæste i livet, når begæret synes overvældende.

Portrættet er udarbejdet af Litteratursiden.dk i samarbejde med LiteratureXchange.
Læs mere om forfatteren på Litteratursiden.

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer